Har länge varit nyfiken på Poke' Bowl så idag gjorde jag det till middag. Rätten kommer tydligen från Hawaii ursprungligen om jag fattat rätt, och har helt plötsligt blivit väldigt populär här. Lite kul sätt att servera mat i skål och att man får komponera sin egen mat, lite som plockmat. Gjorde den dock på mitt sätt. Det ska egentligen vara rå fisk men eftersom ingen i den här familjen äter det så stekte jag fisken i lite olja.
Jag tog ett paket fryst torsk och skar i småbitar och lade i marinad ca 30 min. Marinaden bestod av 1/2 dl soya, 2 msk sesamolja och 1 msk vitvinsvinäger.
Under tiden hackade jag rödlök och skar mango, avokado, gurka och tomat i bitar och lade upp i skålar. Torrostade även lite sesamfrön som tillbehör.
Sedan kokade jag jasminris medan jag fräste fisken i lite rapsolja.
Gjorde även en sås till av majonnäs, cremefraiche och sweetchilisås.
Alla fick sen plocka det de ville och komponera sin egen Poke' Bowl. Serveras såklart i skål som namnet antyder. Jag tyckte det var supergott och till och med med mina fiskskeptiska barn tyckte om det 😃



